Transfera na godišnjem sastanku i biznis forumu EBRD 2019

Posted by: Stefan Sarac
Category: Vesti
Transfera

Godišnji sastanak i biznis forum Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) održan je u Sarajevu (BiH) u drugoj nedelji maja. Tokom dva dana, članovi Upravnog odbora EBRD-a i više od dve hiljade predstavnika različitih državnih institucija, kompanija i organizacija diskutovali su o povezivanju i integraciji, kao i o jačanju ekonomije i privrednom rastu. Kao partner EBRD-a u Srbiji, kompanija Transfera bila je deo ovog događaja.

Duško Radović, CEO kompanije Transfera, izneo je svoj stav po pitanju izazova sa kojima se kompanija suočava u procesu digitalizacije, a u okviru panela Digitalizacija – Priprema malih i srednjih preduzeća za budućnost.  

Kompanije moraju da prošire vidike i implementiraju savremene tehnologije u svoje biznis modele, kako bi išli u korak sa savremenim tržištem i došli do novih klijenata. To je takođe način na koji se može isporučiti veća vrednost klijentima. Digitalizacija poslovanja više nije opcija, nego obaveza za sve kompanije koje su odgovorne prema korisnicima svojih usluga i proizvoda, istakao je Radović.