O nama

Postavljanje standarda u transportu i logistici širom sveta.

Transfera je logistička kompanija sa sedištem u Beogradu, Srbiji koja se bavi organizacijom transporta – drumskog, avio, brodskog i železničkog, carinskim zastupanjem, pružanjem skladišno-manipulativnih usluga i distribucijom robe.

Od samog osnivanja kompanije, u središtu naših aktivnosti uvek se nalazi klijent. Posvećenost klijentu, kontinuirani razvoj usluga i infrastrukture, za kratko vreme pozicionirao je Transferu kao jednog od lidera na tržištu Srbije i regiona.

Sa preko 400 zaposlenih, prometom od približno 100 miliona EUR u 2022. godini, 22 kancelarije u Srbiji i predstavništvom u Narodnoj Republici Kini, statusom Ovlašćenog privrednog subjekta (OPS, tip F), skladišnim kapacitetom od 40 000 m² u Beogradu, u Srbiji Transfera nudi kompletna logistička rešenja za svaku industriju.

ISO Standardi

Kompanija „Transfera“ implementirala je IMS – Integrisani Menadžment Sistem (QMS – ISO 9001EMS – ISO 14001OHSAS – ISO 18001 i ISO/IEC 27001) koji se odnosi na kvalitet uslugezaštitu životne sredinezaštitu na radu i bezbednost informacija

Vizija

Vizija kompanije Transfera je postavljanje standarda kvaliteta i profesionalizma u integrisanim logističkim rešenjima karakterisanim konstantnim tehnološkim inovacijama u cilju zauzimanja liderske pozicije na tržištu, uz poštovanje principa održivog razvoja.

Misija

Misija kompanije Transfera ogleda se u simbiozi rasta i razvoja poslovanja, stalnih poboljšanja i inovacija u logističkim rešenjima, postizanju najboljih uslova za zaposlene i poštovanja održivih principa, u cilju poboljšanja kvaliteta života za sve.

Inovativna rešenja

Kompanija “Transfera” je osnovana 2003. godine u Beogradu. Primarni fokus je na pružanju usluga međunarodnog i domaćeg drumskog transporta, carinskog zastupanja, distribuciji robe i skladištenja.

Postojeća struktura kompanije kreirana je 2013. godine, kada je Transfera oformila jak i prepoznatljiv tim koji je doneo novu snagu i kvalitet usluga našim klijentima.

Korisnici naših usluga u Transferi vide sigurnog partnera, spremnog da odgovori na svaki logistički zahtev, ali i da pruži predloge za optimizaciju logističkih procesa, što im omogućava da se fokusiraju na svoju osnovnu delatnost.

Mi verujemo u tim i naše zaposlene. Posvećenost ljudima omogućava nam da sinergiju našeg rada pretvorimo u prepoznatljiv kvalitet Transferine usluge.

Mi verujemo u održivi razvoj i društvenu odgovornost. Tokom prethodne decenije, ono što nas je izdvojilo kao kompaniju jesu ekološka odgovornost i donacije usmerene ka onima kojima je to najpotrebnije. Nastojimo da principe društvene odgovornosti kojima se vodimo u poslovanju širimo na sve naše zaposlene i partnere, kako bismo zajedničkim snagama uticali na prosperitet ljudi i zajednice.

Mi verujemo u digitalizaciju, zato se trudimo da sve procese u kompaniji ispratimo modernim softverskim alatima, kako bismo osigurali pravovremen i tačan protok informacija između Transfere i klijenta i ubrzali korake u realizaciji usluge uz optimizaciju troškova.

Mi smo Transfera i jedva čekamo da vas upoznamo.

84%
WordPress

79%
WordPress

65%
WordPress

23%
WordPress

90%
WordPress

33%
WordPress
+
Zaposlenih
+
Carinskih operacija u proteklih godinu dana
+
Lokacija
Skladišnog kapaciteta
+
Prevezenih pošiljaka u drumskom transportu u proteklih godinu dana
+
Prevezenih tona u drumskom transportu u proteklih godinu dana

Rukovodstvo kompanije

Duško Radović

Generalni direktor

Vladimir Popović

Direktor sektora finansija

Marko Rizov

Direktor drumskog transporta

Zoran Vranješ

Direktor avio, brodskog i železničkog transporta

Srđan Banović

Direktor prodaje i razvoja

Stefan Radivojević

Direktor klijent servisa

Predrag Matić

Direktor ugovorne logistike

Milica Pekez

HR Menadžer

su ljudi

Istorija

 • Početak razvojnog puta sa postojećom strukturom

  Sedište u Beogradu, usluge carinjenja, transporta, skladištenja, mešavina iskustava.

 • Stanje u kompaniji

  29 zaposlenih, 2,84 miliona EUR prihoda. Pokriva svaki carinski terminal u Beogradu.

 • Početak proširenja

  55 zaposlenih, 7.52 miliona EUR prihoda, ekspoziture u Sremskoj Mitrovici, Kruševcu i Kragujevcu.

 • Razvoj

  14.25 miliona EUR prihoda, 12 lokacija u Srbiji, 20 licenciranih carinskih brokera, 2 miliona EUR carinske bankarske garancije, pokriće carinskih operacija na svakom carinskom terminalu u Srbiji, podizvođačka flota od preko 70 brendiranih vozila, ovlašćeni pošiljalac i primalac robe, ISO 9001, 14001, 18001 sertifikovani od strane SGS, projekat T2O-prilagođenog razvoja softvera.

 • Postignuća

  Logistička kompanija srednje veličine, na tržištu prepoznata kao fleksibilna i fokusirana, sertifikovana od strane AEO, pokrenut projekat T2020, 18.30 miliona EUR prihoda, 150 zaposlenih.

 • Uvek može više!

  Razvoj Odeljenja za vazdušni i pomorski transport, 27,50 miliona EUR prihoda, 174 zaposlenih, razvojni projekti koje podržava EBRD.

 • Digitalizacija poslovanja

  15 lokacija, 35,50 miliona EUR prihoda, 221 zaposleni, fokus na digitalizaciji i tehnologiji, poboljšanje korisničkog iskustva.

 • Unapređenje kompanije

  17 lokacija, 44 miliona EUR prihoda, 240 zaposlenih, kompanija predstavlja novi odsek namenjen razvoju prodaje i poslovanja u vidu interfejsa za potencijalne klijente.

 • Početak izgradnje logističkog centra

  20 lokacija i 290 zaposlenih. Početak izgradnje prvog logističkog centra (TLC 1), kao deo šireg projekta stvaranja Transfera logističkog parka (TLP).

 • Početak rada logističkog centra

  20 lokacija i 350 zaposlenih. Početak rada TLC1 u Novim Banovcima. 65 miliona EUR prihoda.

 • Neprestani rast i razvoj!

  Preko 400 zaposlenih, promet od približno 100 miliona EUR u 2022. godini, 20 kancelarija u Srbiji i predstavništvo u Narodnoj Republici Kini.

Međunarodno članstvo

Mi učestvujemo u pružanju logističke podrške najvišeg nivoa, za klijente širom sveta.