O nama

Postavljanje standarda u transportu i logistici širom sveta.

Transfera je logistička kompanija sa sedištem u Beogradu, Srbiji koja se bavi organizacijom transporta – drumskog, avio, brodskog i železničkog, carinskim zastupanjem, pružanjem skladišno-manipulativnih usluga i distribucijom robe.

Od samog osnivanja kompanije, u središtu naših aktivnosti uvek se nalazi klijent. Posvećenost klijentu, kontinuirani razvoj usluga i infrastrukture, za kratko vreme pozicionirao je Transferu kao jednog od lidera na tržištu Srbije i regiona.

Sa preko 400 zaposlenih, prometom od približno 100 miliona EUR u 2022. godini, 22 kancelarije u Srbiji i predstavništvom u Narodnoj Republici Kini, statusom Ovlašćenog privrednog subjekta (OPS, tip F), skladišnim kapacitetom od 40 000 m² u Beogradu, u Srbiji Transfera nudi kompletna logistička rešenja za svaku industriju.

Transfera Spedicija i logistika

ISO Standardi

Kompanija „Transfera“ implementirala je IMS – Integrisani Menadžment Sistem (QMS – ISO 9001, EMS – ISO 14001, OHSAS – ISO 18001 i ISO/IEC 27001) koji se odnosi na kvalitet uslugezaštitu životne sredinezaštitu na radu i bezbednost informacija

Vizija

Vizija kompanije Transfera je postavljanje standarda kvaliteta i profesionalizma u integrisanim logističkim rešenjima karakterisanim konstantnim tehnološkim inovacijama u cilju zauzimanja liderske pozicije na tržištu, uz poštovanje principa održivog razvoja.

Misija

Misija kompanije Transfera ogleda se u simbiozi rasta i razvoja poslovanja, stalnih poboljšanja i inovacija u logističkim rešenjima, postizanju najboljih uslova za zaposlene i poštovanja održivih principa, u cilju poboljšanja kvaliteta života za sve.

Inovativna rešenja

Kompanija “Transfera” je osnovana 2003. godine u Beogradu. Primarni fokus je na pružanju usluga međunarodnog i domaćeg drumskog transporta, carinskog zastupanja, distribuciji robe i skladištenja.

Postojeća struktura kompanije kreirana je 2013. godine, kada je Transfera oformila jak i prepoznatljiv tim koji je doneo novu snagu i kvalitet usluga našim klijentima.

Korisnici naših usluga u Transferi vide sigurnog partnera, spremnog da odgovori na svaki logistički zahtev, ali i da pruži predloge za optimizaciju logističkih procesa, što im omogućava da se fokusiraju na svoju osnovnu delatnost.

Mi verujemo u tim i naše zaposlene. Posvećenost ljudima omogućava nam da sinergiju našeg rada pretvorimo u prepoznatljiv kvalitet Transferine usluge.

Mi verujemo u održivi razvoj i društvenu odgovornost. Tokom prethodne decenije, ono što nas je izdvojilo kao kompaniju jesu ekološka odgovornost i donacije usmerene ka onima kojima je to najpotrebnije. Nastojimo da principe društvene odgovornosti kojima se vodimo u poslovanju širimo na sve naše zaposlene i partnere, kako bismo zajedničkim snagama uticali na prosperitet ljudi i zajednice.

Mi verujemo u digitalizaciju, zato se trudimo da sve procese u kompaniji ispratimo modernim softverskim alatima, kako bismo osigurali pravovremen i tačan protok informacija između Transfere i klijenta i ubrzali korake u realizaciji usluge uz optimizaciju troškova.

Mi smo Transfera i jedva čekamo da vas upoznamo.

84%
WordPress

79%
WordPress

65%
WordPress

23%
WordPress

90%
WordPress

33%
WordPress
+
Zaposlenih
+
Carinskih operacija u proteklih godinu dana
+
Lokacija
Skladišnog kapaciteta
+
Prevezenih pošiljaka u drumskom transportu u proteklih godinu dana
+
Prevezenih tona u drumskom transportu u proteklih godinu dana

Rukovodstvo kompanije

Duško Radović

Duško Radović

Generalni direktor

Vladimir Popović

Vladimir Popović

Direktor sektora finansija

Marko Rizov

Marko Rizov

Direktor drumskog transporta

Zoran Vranješ

Zoran Vranješ

Direktor avio, brodskog i železničkog transporta

Srđan Banović

Srđan Banović

Direktor poslovnog razvoja

Stefan Radivojević

Stefan Radivojević

Direktor klijent servisa

Predrag Matić

Predrag Matić

Direktor ugovorne logistike

Marko Divljan

Marko Divljan

Direktor prodaje

Milica Pekez

Milica Pekez

HR Menadžer

O nama

su ljudi

Istorija

 • Početak razvojnog puta sa postojećom strukturom

  Sedište u Beogradu, usluge carinjenja, transporta, skladištenja, mešavina iskustava.

 • Stanje u kompaniji

  29 zaposlenih, 2,84 miliona EUR prihoda. Pokriva svaki carinski terminal u Beogradu.

 • Početak proširenja

  55 zaposlenih, 7.52 miliona EUR prihoda, ekspoziture u Sremskoj Mitrovici, Kruševcu i Kragujevcu.

 • Razvoj

  14.25 miliona EUR prihoda, 12 lokacija u Srbiji, 20 licenciranih carinskih brokera, 2 miliona EUR carinske bankarske garancije, pokriće carinskih operacija na svakom carinskom terminalu u Srbiji, podizvođačka flota od preko 70 brendiranih vozila, ovlašćeni pošiljalac i primalac robe, ISO 9001, 14001, 18001 sertifikovani od strane SGS, projekat T2O-prilagođenog razvoja softvera.

 • Postignuća

  Logistička kompanija srednje veličine, na tržištu prepoznata kao fleksibilna i fokusirana, sertifikovana od strane AEO, pokrenut projekat T2020, 18.30 miliona EUR prihoda, 150 zaposlenih.

 • Uvek može više!

  Razvoj Odeljenja za vazdušni i pomorski transport, 27,50 miliona EUR prihoda, 174 zaposlenih, razvojni projekti koje podržava EBRD.

 • Digitalizacija poslovanja

  15 lokacija, 35,50 miliona EUR prihoda, 221 zaposleni, fokus na digitalizaciji i tehnologiji, poboljšanje korisničkog iskustva.

 • Unapređenje kompanije

  17 lokacija, 44 miliona EUR prihoda, 240 zaposlenih, kompanija predstavlja novi odsek namenjen razvoju prodaje i poslovanja u vidu interfejsa za potencijalne klijente.

 • Početak izgradnje logističkog centra

  20 lokacija i 290 zaposlenih. Početak izgradnje prvog logističkog centra (TLC 1), kao deo šireg projekta stvaranja Transfera logističkog parka (TLP).

 • Početak rada logističkog centra

  20 lokacija i 350 zaposlenih. Početak rada TLC1 u Novim Banovcima. 65 miliona EUR prihoda.

 • Neprestani rast i razvoj!

  Preko 400 zaposlenih, promet od približno 100 miliona EUR u 2022. godini, 20 kancelarija u Srbiji i predstavništvo u Narodnoj Republici Kini.

 • Ostvareni ciljevi i ambiciozni planovi za budućnost

  Dostignut broj od 450 zaposlenih, promet od približno 100 miliona EUR u 2023. godini, 30 kancelarija u Srbiji i regionu, predstavništvo u Narodnoj Republici Kini i Bosni i Hercegovini, povećanje skladišnog kapaciteta za 10.000 m².

Transfera

Međunarodno članstvo

Mi učestvujemo u pružanju logističke podrške najvišeg nivoa, za klijente širom sveta.