Radost deci – Naša obaveza!

Posted by: Stefan Sarac
Category: Vesti
Radost deci

U skladu sa dugogodišnjom praksom podržavanja humanitarnih inicijativa, ali i nastojanja da unapredi opšti kvalitet života najugroženijih grupa, kompanija Transfera se odazvala pozivu humanitarne organizacije “Radost deci” iz Beograda, i pomogla pribavljanje školskog i didaktičkog materijala za aktivnosti u okviru radno okupacionih i kreativnih radionica dece sa intelektualnim smetnjama u razvoju.

Ovom akcijom obuhvaćene su tri ustanove socijalne zaštite iz Subotice, Pančeva i Beograda, i deca iza kojih je posebno teška godina, jer je usled pandemije korona virusa napuštanje ustanova bilo nemoguće. Na ovaj način korisnicima ovog programa obezbeđen je potreban školski pribor i materijal za pozitivne misli.

“Suočena sa izolacijom i ograničenim uslovima kretanja više od godinu dana, deca sa intelektualnim smetnjama u razvoju ne smeju biti zapostavljena a njihova socijalizacija i šansa za srećniji dan moraju biti obaveza svih nas koji smo u mogućnosti da im pružimo podršku i olakšamo već tešku situaciju”, izjavio je Branimir Mihić, menažer nabavke i održavanja kompanije Transfera.