Transfera Akademija: Znanjem do cilja

Posted by: Stefan Sarac
Category: Vesti
Transfera Akademija: Znanjem do cilja

Kompanija Transfera kontinuirano radi na edukaciji i usavršavanju zaposlenih kroz održavanje različitih vrsta internih i eksternih treninga, koji su deo programa Transfera Akademije. Od početka rada, Akademija je zadržala prvobitni koncept koji podrazumeva tri ciljne grupe – novozaposlene, menadžere i mlade talente, ali je u prethodne tri godine svaki program redizajniran i unapređen.

Program za novozaposlene baziran je na usvajanju stručnih znanja iz različitih oblasti logistike i razvijanju osnovnijih “mekih veština”, dok je program za menadžere personalizovan i usmeren prvenstveno na razvijanje veština rukovođenja. Pored navedenih programa, zaposlenima su na raspolaganju i različte eksterne obuke, poput individualnih časova jezika ili specifičnih stručnih obuka za određenu oblast. Eksterni predavači na Akademiji, profesori univerziteta, renomirani inostrani menadžeri, HR konsultanti i drugi, otvoreno prenose svoja znanja i iskustva i pružaju profesionalnu podršku Transferinom timu.

Na osnovu različitih istraživanja unutar kompanije uvideli smo da je značajan faktor motivacije, za mlad tim kakav je u Transferi, pružanje mogućnosti za stručno usavršavanje, napredovanje i lični razvoj, zbog čega smo posebno posvećeni ovoj oblasti. Pored toga, interne obuke su i sjajna prilika za menadžere, predavače na Akademiji, da kroz razmenu znanja i sami unapređuju svoje veštine“, izjavila je Sanja Raičković, HR menadžerka i direktorka Transfera Akademije.