Transfera Automotive – Logistika koja pokreće

Posted by: sonja
Category: Vesti
Transfera Automotive – Logistika koja pokreće

Da li znate da prosečan automobil sadrži 30.000 delova? Brisači, elektronski sklopovi i kablovi, kederi, oblikovane obloge i grejači sedišta, akumulatori – sve ovo proizvodi se u fabrikama dobavljača specijalizovanih za određene komponente, dok su pogoni proizvođača automobila praktično postali mesta na kojima se ti delovi sklapaju u jednu celinu. Od 1985. godine do danas učešće dobavljača u automotiv industriji povećalo se sa 56 na 82%.

Poslednjih godina, Srbija je postala idealno mesto za dobavljače u grani automobilske industrije. Kvalifikovana radna snaga i kvalitet gotovog proizvoda, kao i povoljni logistički uslovi privlače vodeće kompanije u ovoj oblasti da svoju proizvodnu delatnost pokrenu u Srbiji. Do danas je u ovaj sektor investiralo oko 60 multinacionalnih kompanija, a ukupna vrednost ulaganja je više od 1,7 milijardi evra uz 27.000 radnih mesta. Iz Srbije se snabdevaju skoro svi veći evropski proizvođači automobila.

U toku samo jednog dana, u svetu se proizvede oko 165.000 automobila. Zamislite kako izgleda logistika koja omogućava da automotiv industrija funkcioniše po principu just in time.

Naša kompanija jedna je od najvećih logističkih kompanija u Srbiji koja ima specijalizovanu uslugu – TS Automotive, u potpunosti prilagođenu zahtevima klijenata iz automotiv industrije.

Transfera Automotive – Driving Logistics

TS Automotive predstavlja čitav dijapazon usluga koji obuhvata korišćenje pojednostavljenih carinskih procedura kako bi pošiljke u što kraćem roku bile ocarinjene i otpremljene ka mestu isporuke, zatim upotrebu vozila sa dva vozača za hitne isporuke u drumskom transportu, a u posebnim slučajevima hitne pošiljke otpremaju se čarter letovima ili OnBoard Courier isporukama.

U toku 2015. i 2016. godine, otpremili smo 115 hitnih isporuka čarter avionima sa beogradskog i niškog aerodroma, a za potrebe proizvođača automobila Ford i Volkswagen.

Sa aspekta pripreme dokumentacije, organizacije transporta i praćenja pošiljke, ove operacije spadaju u najkompleksnije logističke zadatke. Zato je Operativni centar naše kompanije, zadužen za koordinaciju, praćenje i izveštavanje, dostupan svojim klijentima 24 sata, svakog dana u nedelji. Ovde se prikupljaju sve aktuelne informacije i formiraju tzv. status report izveštaji – obaveštenje o statusu i poziciji pošiljke koje se klijentima dostavlja na svakih sat vremena.

Kompletan sadržaj Tematskog biltena „Transport i logistika – efikasna podrška biznisu“ možete pročitati OVDE.