Transfera i Drava se ne predaju!

Posted by: Stefan Sarac
Category: Vesti
Transfera i Drava se ne predaju!

Povodom 80 godina od početka Drugog svetskog rata, trenutno se u Srbiji snima film o herojima kraljevskog bojnog broda “Drava”, koji je u ratu 1941. godine bio pod komandom poručnika Aleksandra Berića. Posada ovog broda ispisala je stranice istorije ratovanja zlatnim slovima, a ostala je u pamćenju po svom junačkom podvigu u Aprilskom ratu. Sada je vreme da se taj događaj prenese i na filmsko platno.

Kao veliki poštovalac kulture i umetnosti, Transfera se i ovoga puta pojavila u “ulozi” podrške i sa zadovoljstvom prihvatila da bude deo ovog projekta pod nazivom “Drava se ne predaje”, koji realizuje Filmski centar Srbije, Ministarstvo odbrane, Vojno-filmski centar Zastava film, Krater studio iz Beograda i Komanda rečne flotile Vojske Srbije iz Novog Sada.

“Ponosni smo što smo deo jednog ovakvog projekta, koji će prikazati kako čast, dostojanstvo i hrabrost ostavlja generacijama koje dolaze obavezu da ne zaborave velika imena srpske istorije i prave vrednosti našeg društva”, izjavio je Branimir Mihić, Menadžer nabavke kompanije Transfera.