Transfera implementirala ISO 27001 standard za bezbednost informacija

Posted by: transfera
Category: Uncategorized
Transfera implementirala ISO 27001 standard za bezbednost informacija

Kompanija Transfera sertifikovana je standardom ISO 27001 koji se odnosi na bezbednost informacija, čime je dobila i zvaničnu potvrdu svoje posvećenosti postizanju najvišeg nivoa bezbednosti podataka i kompletne IT infrastrukture.

Standard ISO 27001 deo je sistema menadžmenta bezbednošću informacija ISMS, a benefiti standardizacije ogledaju se u prepoznavanju potencijalnih rizika, implementaciji mehanizma kontrole za zaštitu od narušavanja bezbednosti informacija i boljem upravljanju podacima. Transfera je standardizaciju izvršila u saradnji sa kompanijom SGS, vodećom svetskom kompanijom za kontrolisanje, verifikaciju, ispitivanje i sertifikaciju, čime je potvrđeno da su sva softverska rešenja kompanije konfigurisana u skladu sa ISO 27001 standardom i Opštom uredbom o zaštiti podataka (GDPR).

U eri savremenog poslovanja u kojoj digitalizacija preuzima primat, zaštita podataka predstavlja apsolutni imperativ. Uvođenje standarda ISO 27001 pokazatelj je da, za našu kompaniju, bezbednost podataka nije samo obaveza, već ključna komponenta poverenja koje gradimo sa našim klijentima i partnerima“, izjavio je Stefan Šarac, menadžer informacione bezbednosti kompanije Transfera.