Transfera objavila početak izgradnje svog logističkog parka (TLP)

Posted by: Stefan Sarac
Category: Vesti
Transfera objavila početak izgradnje svog logističkog parka (TLP)

Prateći svoje strateške pravce razvoja i postavljene ciljeve, logistička kompanija Transfera objavila je početak izgradnje svog prvog logističkog centra (TLC 1), kao deo šireg projekta stvaranja Transfera logističkog parka (TLP). Izabrana lokacija nalazi se 30 km od Beograda i 20 km severno od Aerodroma Beograd, u naselju Novi Banovci, u neposrednoj blizini auto-puta E-75, na 4 km udaljenosti od budućeg intermodalnog terminala u Batajnici.

Površina prvog logističkog centra biće 30.000 m², od čega 3.000 m²  kancelarijskog prostora u koje će biti preseljeno sedište kompanije, dok ostatak obuhvata skladišni prostor, kao i prateće prostorije za odmor i rekreaciju poput restorana, kafea i trim staze. Objekat će biti opremljen najsofisticiranijom tehnologijom za upravljanje skladišnim operacijama Warehouse management system-om (WMS), uz primenu najviših standarda FM globala, a kao jedan od prioriteta postavljeno je korišćenje obnovljivih izvora energije. Ukupna površina terminala od 50.000 m², na kojoj će se nalaziti TLC 1, biće u potpunosti kontrolisana primenom softverskih rešenja Yard management system (YMS) i Dock management system.

Veoma smo ponosni što ćemo realizacijom ovog projekta postati kompanija sa jednim od pojedinačno najvećih logističkih centara u Srbiji. Ovim potvrđujemo uspešno poslovanje kompanije u prethodnom periodu. Sa blizu 300 zaposlenih na putu smo ostvarenja projektovanog plana od preko 60 miliona evra prihoda u 2021. godini, čime postavljamo temelj za dalji rast, otvaranje novih radnih mesta i razvoj naših operacija kako u Srbiji tako i u regionu“, rekao je Vladimir Popović, izvršni direktor sektora finansija.