Transfera pokrenula prvi teretni voz iz Kruševca

Posted by: transfera
Category: Uncategorized
Transfera pokrenula prvi teretni voz iz Kruševca

Transfera, jedna od najvećih logističkih kompanija u regionu, zajedno sa partnerskom kompanijom i članicom austrijske železnice – Rail Cargo Austria, pokrenula je prvi teretni voz sa novog intermodalnog terminala u Kruševcu. Prvi ovakav servis, nastao kao rezultat detaljnih analiza i priprema dve kompanije, označava početak otpreme robe železnicom iz Kruševca ka Zapadnoj Evropi i doneće mnogobrojne benefite za Rasinski okrug i region Južne Srbije.

Prvi teretni voz označava početak nove ere „zelenog“ transporta u regionu i pružiće dodatnu vrednost za izvoznike iz Republike Srbije. Prateći inicijative zelene agende i globalnu strategiju zaštite životne sredine, ovaj veliki projekat doneće pozitivne ekološke efekte, poput smanjenja emisija ugljen-dioksida i postizanja energetske efikasnosti. Pun potencijal ovog servisa ogleda se u sledećem – samo jedan ovakav voz sa 30 vagona bi na relaciji Kruševac – Zapadna Nemačka na godišnjem nivou rezultirao uštedom količine štetnih emisija ugljen-dioksida koju bi proizveo jedan kamion obilazeći približno 70 puta planetu Zemlju.

Moderni izazovi logistike odnose se na zelenu tranziciju i rešavanje deficita vozača u međunarodnom drumskom transportu robe. Vođeni idejom o jednom rešenju za oba problema, kao i principima dostupnosti i cene servisa, dobili smo rezultat koji počinje sa operativnim radom već u ovom mesecu. Ovo je tek početak naših inovacija u segmentu intermodalnog transporta, a izuzetno nam je drago da naši klijenti već prepoznaju vrednost našeg novog servisa“, izjavio je Zoran Vranješ, direktor sektora avio, brodskog i železničkog transporta kompanije Transfera.