Transfera pomogla rad Srpske dopunske škole u Nemačkoj

Posted by: Stefan Sarac
Category: Vesti
Transfera pomogla rad Srpske dopunske škole u Nemačkoj

Kompanija Transfera pomogla je rad Srpske dopunske škole u Nemačkoj kroz donaciju školskih kompleta neophodnih za održavanje nastave.

Srpska dopunska škola predstavlja centar obrazovnih aktivnosti srpske dijaspore u Nemačkoj. Nastava koja se odvija na srpskom jeziku omogućava učenicima da održe kontakt sa kulturom, istorijom i običajima svoje zemlje, često i u saradnji sa školama iz Srbije.

Srpska dopunska škola nastavu održava u prostorijama nemačkih škola i prostorijama konzulata Republike Srbije, a veliki doprinos radu i razvoju ovog obrazovnog modela dao je generalni konzul Republike Srbije u Minhenu, gospodin Božidar Vučurović.

Čast nam je da pomognemo rad Srpske dopunske škole u Nemačkoj, imajući u vidu njen značaj za srpsku zajednicu u toj zemlji. Od ranije je poznato da je Transfera uvek tu da pomogne i pruži podršku deci, zato nam je veliko zadovoljstvo da ovom donacijom učestvujemo u očuvanju srpske kulture i jačanju veza sa dijasporom. Iskreno se nadamo da će i druge kompanije slediti naš primer, rekao je Branimir Mihić, menadžer nabavke kompanije Transfera.