Transfera učestvovala na međunarodnoj konferenciji “Pojas i put” u Pekingu

Posted by: transfera
Category: Uncategorized
Transfera učestvovala na međunarodnoj konferenciji “Pojas i put” u Pekingu

Predstavnici kompanije Transfera – Nikola Bogojević, direktor predstavništva u Narodnoj Republici Kini i Srđan Banović, direktor poslovnog razvoja, učestvovali su na trećoj međunarodnoj strateškoj konferenciji “Pojas i put” održanoj u Pekingu, u NR Kini 17. i 18. oktobra. Konferencija je okupila državne delegacije iz preko 130 zemalja i predstavnike brojnih međunarodnih organizacija, a teme u fokusu bile su saradnja i nesmetana trgovina između država, zeleni razvoj i digitalna ekonomija.

Verujemo da je potpisivanjem Sporazuma o slobodnoj trgovini izmedju Republike Srbije i Narodne Republike Kine započeto novo poglavlje u trgovinskoj saradnji dve države, koje donosi značajne prilike za obe strane. Naši klijenti iz Srbije i NR Kine pokazuju veliko interesovanje za praktične benefite ovog sporazuma, a mi smo tu da kao njihova logistička podrška povežemo sve”, izjavio je Nikola Bogojević, direktor predstavništva Transfere u Narodnoj Republici Kini.

U Pekingu je održan i sastanak sa predstavnicima Kineskog saveta za promociju međunarodne trgovine (CCIIP), organizacijom osnovanom od strane Ministarstva trgovine NR Kine, u okviru koga su dogovoreni pravci saradnje sa Transferom kao logističkim provajderom najvećeg broja kineskih investicija u Srbiji.