Zbirni transport robe – Transfera najbolja opcija

Posted by: sonja
Category: Vesti
Zbirni transport robe – Transfera najbolja opcija

Vest objavljena na poslovnom portalu eKapija

Šta da radite kada imate samo jednu ili dve palete robe? Kako da efikasno, a uz manje troškove, prevezete vašu robu? Jedno od rešenja je zbirni drumski transport, što znači da se na jednom mestu konsoliduju sve pošiljke, a zatim se otpremaju zajedno u kamionu. Ova usluga smanjuje vaše troškove jer plaćate samo deo koji je pošiljka zauzela, a ne ceo tovarni prostor.

U poslednje vreme može se često čuti izraz zbirni drumski transport – kao sinonim za deo logističkog lanca sa smanjenim troškovima. Međutim, roba se može transportovati na više načina u zavisnosti od količine, ukupne težine, hitnosti isporuke.

1. FTL (Full Truck Load) – puni utovari
2. PTL (Partial Truck Load) – parcijalni utovari/dotovari
3. LTL (Less than Truck Load) – zbirne i ekspres pošiljke

Između PTL-a i LTL-a postoji jedna osnovna razlika: konsolidacija pošiljki. Parcijalni utovari se odnose na pošiljke gabarita koje nije optimizovano konsolidovati (najčešće bruto mase preko 2 tone) i koje jedno transportno sredstvo prikuplja na svojoj ruti ka krajnjoj destinaciji, dok se zbirne pošiljke manje bruto mase konsoliduju, odnosno prikupljaju u jedan HUB (centralno skladište), odakle se transportuju jednim vozilom do drugog HUB-a, gde se dalje distribuiraju krajnjim korisnicima.

Zašto koristiti zbirni transport robe?


Izazovi sa kojima se susreću logistički provajderi: utovar na transportno sredstvo, transport do hub-a, skladištenje, pakovanje u jedinicu transporta, transport do drugog hub-a, skladištenje, raspakivanje u jedinicu početnog oblika, distribucija do krajnjeg odredišta i istovar kod kupca. Klijenti koristeći ovakav način transporta imaju mnogo beneficija: pronalaženje efikasnih i pouzdanih rešenja, kako po pitanju tranzitnog vremena pristizanja pošiljki, tako i po pitanju troškova transporta, pravovremeno obezbeđivanje informacija vezanih za status i prispeće pošiljki, saradnja sa pouzdanim dugogodišnjim partnerima širom Evrope.

Pravilnim upravljanjem mogu se optimizovati procesi i unaprediti usluga, kao i skratiti tranzitno vreme isporuke. Uvođenjem redovnih polazaka sa centralnog HUB-a jasno je definisano tranzitno vreme pošiljki, a povećana učestalost polazaka obezbeđuje kraća vremena isporuke (ispoštovani ETD – estimated time of departure i ETA – estimated time of arrival).

Kompanija Transfera je specijalizovana za pružanje usluga zbirnog drumskog transporta.

– Mi smo u stalnom procesu optimizacije naših zbirnih linija sa striktnim tranzitnim vremenima i redovnim polascima. Sa infrastrukturom, u vidu cross docking skladišta, trudimo se da iskoristimo sve prednosti zbirnog transporta i klijentima ponudimo na prvom mestu konkurentnu cenu i efikasnije tranzitno vreme – poručuju iz Transfere.

Upite možete slati na adresu transport@transfer.mycpanel.rs.

Kompletan sadržaj Tematskog biltena „Logistika pokreće Vaš biznis“ možete pročitati OVDE.